petek, 28. november 2014

zdravi recepti: jajčni čolnički

JAJČNI ČOLNIČKI

Odlični kot predjed, glavna jed ali priloga.

Sestavine:
6 - 8 jajc
50g naribanega sira
Jušna žlica kisle smetane
1 majhna tuna v lastnem soku
Sol, peteršilj
1 strok na drobno narezanega česna
Druge začimbe po želji

Postopek priprave:
Jajca trdo skuhamo, ohladimo, razrežemo po dolžini na pol. Vzamemo ven rumenjake in jih damo v ločeno posodico. Beljaki so prazni čolnički. Damo jih na krožnik in pripravimo maso za polnjenje čolničkov.
Rumenjake pretlačimo z vilico, dodamo eno za drugo preostale sestavine (razen beljakov) in sproti tlačimo in mešamo z vilico, da bo masa enakomerno premešana.
S čajno žlico enakomerno zvrhano napolnimo polovičke beljakov, kjer so bili prej rumenjaki. Na rahlo posipamo s sušenim peteršiljem za dekoracijo.
Postrežemo kot predjed, glavno jed s prilogo (npr. mešana solata, riž...) ali kot prilogo (npr. mesu).

Dober tek!

 

1 komentar:

  1. NOM NOM. Kovč, ti si pravi đeko! Hvala za recepte/ideje!

    OdgovoriIzbriši