ponedeljek, 29. september 2014

ZDRAVI RECEPTI : )

Zadnje čase je kuhanje ful popularno. Zato sem se odločil, da tudi sam začnem javno kuhati... Ne sej ne..hehehe. Samo sestrine zdrave recepte, ki so mimogrede SUPER! Bom objavljal : )
 
Že prvi recept ni nič manj kot revolucionaren. Gre za palačinke z nutelo! Haha, ja prav ste prebrali. Palačinke z nutelo. Seveda ne z navadno nutelo...haloo itak, da nee ; )
A ja pa tudi zmes za palačinke ni navadna...notri je kokos, cca 35g pirine moke... Mah, najbolje bo, če si sami preberete recept, da tu preveč ne nakladam. Edino, kar lahko še rečem je to da so te palačinke odlične! Celo brez namaza so super. Z namazom pa so A D I J O ! :D
 

Kokosove palačinke brez dodanega sladkorja in domača nutela

 
Masa za palačinke (cca 10 palačink) :
Kozarec (cca 3dcl) kokosove moke
Kozarec mleka
Kocka kokosove maščobe
1/3 kozarca pirine polnozrnate moke (cca 35g)
Jajce
Ščepec soli
Stevia po želji
V posodi zmešamo s paličnim mešalnikom: najprej kokosovo moko, jajce in pol količine mleka (da se kokosova moka kar se da zdrobi), nato dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo. Preostalo mleko dodajamo počasi da zmes ne bi bila preredka (malo bolj gosta od navadne mase za palačinke mora biti).
 
Domača nutela:
Deci smetane,  70g temne čokolade,  2 žlici nesladkanega kakava v prahu,  mleti lešniki,  po potrebi malo mleka in stevia po želji.
Smetano, čokolado in kakav segrevamo, da se čokolada stopi. Ohladimo. Zmiksamo, da bo masa čvrsta. Mleko dodamo po potrebi, če je masa presuha. Na koncu na rahlo vmešamo lešnike.
 
Palačinke spečemo,  namažemo in zmažemo J
 
 
 Brezglutenska varianta: namesto pirine moke damo proseno moko ali ovseno moko (brala sem, da je prava čista ovsena moka brez glutena – demantirajte me prosim, če se motim).
Veganska varianta: namesto jajc žlička chia semen namočenih v malo vode, namesto navadnega mleka riževo mleko. 
 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar