petek, 19. september 2014

MMA kondicija

Za vse tiste, ki še neveste... V začetku septembra smo v BTC-ju pričeli z novo obliko skupinske vadbe. Gre za MMA conditioning oz. po domače MMA kondicijo. Vadba je sestavljena iz različnih borilno specifičnih vaj, vaj s telesno težo, vaj z utežmi in raznimi pripomočki. Ne gre za klasičen stil treniranja aerobike in tudi ne za boot camp. Glavni cilj vadbe je visoka psiho-fizična pripravljenost posameznika. Kakršno bi potreboval vsak uspešen borec. Ne koncentriramo se na izloacijske vaje, ki pripomorejo k večji simetriji in "boljšemu" izgledu. Temveč na efektivno vadbo celega telesa. Posamezna vaja tako vključuje kar največje število mišičnih skupin. Na ta način razvijamo znotraj mišično in medmišično koordinacijo. Omenjeni cilj med drugim vključuje tudi razvoj moči, razvoj eksplozivnosti ter povečanje anaerobne in aerobne vzdržljivosti. Izguba maščobe, prestrukturiranje telesa in nasploh lepa fit postava so samo stranski bonus učinki! ;-)


Moram priznat, da sem bil kar malo presenečen nad feedbackom za predstasvitveni video. Namreč tistim, ki redno treniramo in smo vajeni takšnih naporov le ta ne predstavlja nič posebno težkega. Res pa je, da smo hoteli naredit čimbolj hard core video predstavitev. Haha, očitno je bila malo preveč hard! 
Kajti predstavnice in predstavniki splošne populacije so po večini bili malce prestrašeni. Vendar brez pravega razloga. Saj se težavnost vadbe lahko sproti prilagaja vsakemu posamezniku in vsaka vaja ima svojo lažjo različico. Ali več njih. Tako, da se res za vsakogar kaj najde. Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov z dejanskega treninga. In se sami prepričate, da MMA kondicija ni nikakršen bavbav. ( :


 
 


Treningi potekajo v novem gymu kluba Center (BTC, hala 12) ob torkih in četrtkih ob 20:15.
Informacije na: 040 300 304 ali karacic.ivan@gmail.com

Vljudno vabljeni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar