nedelja, 05. januar 2014

GO PRO OR GO HOME

Stvari, katere me zmotijo ali mi grejo na živce, sem se naučil odmisliti. Enostavno jih ignoriram in me več ne motijo. To mi večinoma zelo dobro uspeva. Npr. ko se z avtom vozim po mestu in se mi kakšen idiot "prilepi za rit" namesto, da me prehiti, če se mu že tako zelo mudi. Ali pa ko se pogovarjam z nekom in ta namesto navadnega govora uporablja mrmranje sebi v brado. Vendar če me nekaj zelo moti, moram to deliti z vami. Zato sem se odločil, da vam povem svoje mnenje o določeni zadevi, ki me zelo moti.

 
Namreč, če si trener ali pa se vsaj imaš za trenerja in si izbran za cornermana, nosiš veliko odgovornost. Predvsem skrbiš za to, da tvojemu borcu ni treba skrbeti. Zato moraš pripraviti vse kar je potrebno za pripravo borca na borbo, za tretiranje borca med rundami in po borbi. Nepopoln kratek seznam bi lahko izgledal tako: bandažni povoji, bandažni trak, vazelin, brisača, led, fokusarji itd. Žal pa se velikokrat zgodi, da imenovani trener-cornerman nima pripravljenih niti osnovnih potrebščin kot so: povoji, bandažni trak ter vazelin. Posledično leta naokrog kot kura brez glave in živčno sprašuje ostale trenerje ter borce, ali ima kdo kaj viška tistega kar on in njegov borec nujno rabita. S tem ne samo da povzroča nemir med ostalimi borci in trenerji, ampak tudi svojega borca dela živčnega. Namesto, da bi skrbel za njegov mir in zbranost pred borbo. In to se ne dogaja samo na amaterskih tekmovanjih, ampak tudi na profesionalnih borilnih prireditvah na visokem nivoju. To je seveda žalostno in nedopustno. Zato nikakor nemorem razumeti, kako se lahko take stvari dogajajo. Ko pa sem priča v takih situacijah vedno pomislim na isto. Najprej si rečem: (oprostite na grdem vendar zelo primernem izražanju) "Pa nemožeš bez kurca u svatove!" Potem pa si mislim go pro or go home!
 

Upam, da me ne boste narobe razumeli, vem da ni nihče popoln in vsakemu, pa naj bo še tako zelo velik profesionalec, se lahko zgodi, da kaj pozabi. Zato sem vsekakor pripravljen posoditi ali dati, kar pač kdo v taki situaciji potrebuje, seveda če imam. Sam pa se trudim, da imam vedno vse kar rabim in, da mojemu borcu ni treba skrbeti za nič drugega, kakor za samo borbo.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar