sobota, 27. december 2014

zdravi recepti: low carb jabolčni zavitek

Low carb jabolčni zavitek
(Brez moke in dodanega sladkorja)



Biskvit: spodnji in zgornji del
5 velikih jajc
Nekaj žlic Stevie
3 žlice kokosovega masla ali masla
2.5 dcl mleko (če je masa preveč gosta, lahko tudi več – gostota mora biti kot precej gosta masa za palačinke)
1 dcl smetane za kuhanje
20 dag kokosove moke
10 dag mletih mandljev
1 pecilni prašek

Smetanovo skutna krema
1 dcl smetane za kuhanje,
1 dcl navadnega jogurta
250 g skute
Stevia po želji
Vse sestavine dobro premešamo v gladko gosto zmes.

Jabolčna masa:
6 jabolk
Malo stevie
Malo cimeta
Jabolka operemo, olupimo in naribamo. Dodamo Stevio in cimet ter dobro premešamo. Odlijemo odvečno tekočino, ki jo pustijo jabolka.

Postopek priprave biskvita:
Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake zmiksamo s stevio, nato dodamo preostale sestavine za biskvit (kokosova moka, kokosovo maslo ali maslo, mleko, smetana za kuhanje, mleti mandlji, prašek) eno za drugo. Dobro zmiksamo. Nato z ročno metlico nežno vmešamo beljakov sneg. V srednje velik pekač damo peki papir. 1/2 mase vlijemo v pekač in poravnamo z žlico. Pečemo cca 10minut na 160 stopinj.
Po desetih minutah vzamemo pekač iz pečice. Nanesemo in poravnamo smetanovo skutin sloj, nanj jabolčni sloj. Na vrh nanesemo in poravnamo drugo polovico mase za biskvit, ki ji pred tem vmešamo še 0,5 dcl vode, da bomo maso lažje razporedili po jabolčni masi. Damo v pečico in pečemo na 160 stopinjah Celzija še 15-20 minut.
Opomba: čas peke prilagodite svoji pečici. Ključno je, da je zgornji sloj primerno zapečen (suh in nežno zlato-rjave barve.
Dobro ohladimo. Najbolje čez noč v hladilniku, da se sloji dobro povežejo, okusi pa pridejo do izraza.

By: Marija Paladin

1 komentar: