sreda, 12. februar 2014

PRIPRAVA 2. del

V zadnjem tednu ti gre zelo dobro. Na treningu ti nikoli ne zmanjka sape, z veliko močjo rušiš in dominiraš sparing partnerje. Vreča in fokusi pokajo pod težkimi udarci, ki jih precizno izvajaš z veliko hitrostjo... Veš, da si naredil vse kar je bilo potrebno. Veš, da v trenutni situaciji in danih okoliščinah nebi mogel biti bolje pripravljen. Nimaš poškodb, popolnoma zdrav si in komaj čakaš borbo. Pripravljen si na vse! Pa si res? Kaj  če te organizator ob koncu priprav pokliče in ti sporoči, da borba odpade? Da so odpovedali celoten dogodek. Tudi take stvari se dogajajo in na njih moraš biti pripravljen.
 
V današnjih časih ni nič gotovega zato pogosto napovedani dogodki odpadejo. Tako ves trud katerega v zadnjih 6ih do 8ih tednih vložiš v pripravo za borbo propade. Zato se postavlja vprašanje ali je sploh smiselno tempirati formo  za določen dogodek kateri se mogoče sploh ne bo zgodil? Oziroma ali je bolj smiselno trenirati tako, da si vedno pripravljen? Odgovora sta ne in da. Ne, zato ker nima smisla dva meseca natančno slediti določenemu programu vadbe, ki te bo pripeljal v najboljšo formo za dogodek ki lahko odpade. Medtem pa po možnosti odbiješ drugo ponudbo za borbo, ker seveda še nisi pripravljen. In se naprej pripravljaš za borbo, ki je ne bo. Da pa zato ker v trenutni situaciji ne moreš računati na nič. Tako je bolje biti vedno pripravljen in po možnosti sprejeti tudi druge ponudbe. Sicer na takšen način mogoče res ne boš v življenjski top formi, boš pa vedno pripravljen za fajt.
 
V glavnem Marko se ne bo boril 15ega v Sarajevu, ker je celoten dogodek odpadel. Predvidevamo, da bo imel naslednjo borbo šele konec marca. Je pa že sedaj fight ready.

Ni komentarjev:

Objavite komentar