petek, 20. september 2013

Sparing Portorož

V soboto, 14. 9. 2013 sva se s prijateljem Bobanom iz DBV Pivka odpravila v Portorož. Ne uživat na plažo, ampak po izkušnje direktno v telovadnico na trening z Jasminom Bečirovićem, eno izmed legend slovenskega borilnega športa. Če slučajno kdo ne ve o komu pišem, naj vam samo naštejem dosedanje uspehe tega velikega borca: 


- 9 x državni prvak v kickboxingu, low kick in K-1.

 Leta 2004:
- evropski prvak v tajskem boksu EMC (European Muay Thai Council),
- svetovno prvenstvo v tajskem boksu, 2. mesto WMF (World Muay Thai Federation).
Leta 2005:
- svetovno prevenstvo v tajskem boksu, 3. mesto WMF (World Muay Thai Federation).
Leta 2007:
- 1. mesto K-1 Kombat League
Leta 2008:
- 1. mesto K-1 Bolazano

- večkrat proglašen za najuspešnejšega športnika občine Piran

Ne smem pozabiti, da je Boban v soboto prišel iz nočne izmene in je spal samo dve uri. Bobo svaka ti čast, da si sploh prišel, kaj šele oddelal celoten trening. Dan je bil topel, ne premrzel in ne prevroč, ravno pravi za sparing. Ko sva prišla, naju je Jasmin prijazno pozdravil in nama izrazil dobrodošlico. Nismo izgubljali časa temveč smo se takoj preoblekli in pripravili na trening. Rokavice, ščitnik za zobe, suspenzor, ščitniki za noge, malo vazelina, glasna muzika in akcija! Pred tem seveda še ogrevanje, šada in ostale malenkosti. Potem pa...


Prva runda je vedno malo bolj na izi, ker se še ogrevamo in lovimo filing. V drugi rundi že poka, ko pa začne pokati na polno, dobim občutek (čeprav uporabljamo velike štirinajst unčne rokavice za sparing) kot, da se zaman poskušam izmikati kroglam za biljard, ki z veliko hitrostjo letijo proti meni. Low kicke pa čutim kot, da bi me nekdo z baseball palico tepel po nogah. In vse to brez prestanka! Od začetka do konca runde se Jasmin ne ustavlja. Prava K-1 mašina! Saj tudi mora biti tako, kajti Bečirović se pripravlja na dvoboj z Lucianom Danilencujem, ki se je med drugim boril letos proti Filipu Verlindenu na prireditvi Glory 6 v Istanbulu.


Borba bo v sklopu gala prireditve "Gorizia Fight Night", ki bo 28. 9. 2013 v Gorici. Upam, da se bomo zbrali v velikem številu in glasno navijali za našega šampiona.

Ni komentarjev:

Objavite komentar