ponedeljek, 25. maj 2015

MAXXFITOVCI, VADBENI CENTER, SUPANJE...

Lepo mi je, ko opazujem kako nekaj raste in se razvija. Spreminja obliko, pridobiva vrednost in dobiva večjo prepoznavnost. Npr. drevo ki raste, stavba v izgradnji, odraščajoč otrok, telo ki se prilagodi naporni vadbi, prostor ki se ureja… Zanimivo mi je, ko hodim po našem vadbenem centru in opazujem stvari, ki so postavljene na svoje mesto ter služijo svojemu namenu. Kavč, ki je postavljen pod okno, mizica s pultkom za recepcijo, hladilnik, tuši in vse ostalo. V spominu pa imam še jasno sliko prvotnega stanja..
 

Ko tako opazujem stvari me prešine misel, da sva s Sanjo vse to sama zrihtala. In takrat občutim nekaj kar ne znam natančno opisati. Ampak mislim, da ponos. In to je zame prava redkost. Ampak nebi tukaj, zdaj o tem. Mogoče kdaj drugič..

Raje se bom še malo ustavil pri telesu, ki se privadi na naporno vadbo. To mi je res fascinantno. Ko mi uspe narediti nekaj, kar sem mislil, da nebom nikoli zmogel. Npr. obtežen počep na eni nogi, skleca s popolnoma iztegnjenim telesom, serije »rolloutov« stoje ipd. Ali pa zgib z eno roko in »rollout« z eno roko. Ok, ok priznam, zadnji dve vaji še ne morem izvesti. :) 
Sem pa blizu, zelo.
Ok, ok mogoče ne tako zelo… Vendar se trudim. Heheh :)
 
Ampak vsi moji podvigi me ne fascinirajo tako kot napredek naših vadečih. Npr. kadar Sanela dela serije 8 ponovitev počepa na eni nogi. Ali, ko vidim Simona delati swinge z 28kg kettlebellom. Spomnim pa se kako se je na začetku matral s 16kg. Ko pa cela skupina kot za šalo drži plank pozicijo nekaj minut. Se komaj premagujem, da ne spustim solzo sreče. :)
Haha in to je tisto, kar me žene naprej. Hočem videti napredek! Pa »magari« v obliki lepega, fit telesa, oblečenega v Tomb Raider outfit tam nekje sredi narave. A ne, Tina? ;)
 

Nekateri člani prihajajo na treninge vsakodnevno in se maksimalno trudijo pri vsaki vaji. Za »normalnega« rekreativca je »normalno« da športa 3x na teden. 4x je že zgornja meja. Pravkar omenjeni pa trenirajo 5x, 6x ali še večkrat na teden. V bistvu sploh ne vem kaj bi na to rekel. Razen RESPECT! S tako zagnanostjo so tudi pozitivni rezultati neizogibni. Samo Inko pogledaš kako se spreminja iz tedna v teden in ti je vse jasno. Skratka, res sem navdušen nad našimi članicami ter člani. In to sem moral objaviti tukaj na blogu, ker mi ni dalo miru.

Lepo mi je tudi, ko se družim in pogovarjam z našimi maxxfitovci. Včasih načnemo kar globoke teme. A ne Zoki? ;) 
Nekaj jih moramo še nadaljevati in dokončati. Nekatere pa bolje, da sploh ne začnemo heheh. :)

Prepričan pa sem, da nas čakajo še nove in zanimive izkušnje. Komaj čakam premagovanje Oviratlona in vzpon na Triglav. Veselim se tudi treninga v naravi, ki ga bomo prav kmalu začeli izvajati v Mostecu. Druga stvar, ki je na sporedu pa je supanje!
 
To bo res prijetno, sproščujoče in zabavno predvsem pa mokro doživetje! Kdo gre z nami?! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar