JAJČNI ČOLNIČKI
Odlični kot
predjed, glavna jed ali priloga.
Sestavine:
6 - 8 jajc
50g naribanega sira
Jušna žlica kisle
smetane
1 majhna tuna v
lastnem soku
Sol, peteršilj
1 strok na drobno
narezanega česna
Druge začimbe po
želji
Postopek priprave:
Jajca trdo skuhamo,
ohladimo, razrežemo po dolžini na pol. Vzamemo ven rumenjake in
jih damo v ločeno posodico. Beljaki so prazni čolnički. Damo jih
na krožnik in pripravimo maso za polnjenje čolničkov.
Rumenjake pretlačimo
z vilico, dodamo eno za drugo preostale sestavine (razen beljakov)
in sproti tlačimo in mešamo z vilico, da bo masa enakomerno
premešana.
S čajno žlico
enakomerno zvrhano napolnimo polovičke beljakov, kjer so bili prej
rumenjaki. Na rahlo posipamo s sušenim peteršiljem za dekoracijo.
Postrežemo kot
predjed, glavno jed s prilogo (npr. mešana solata, riž...) ali
kot prilogo (npr. mesu).
Dober tek!
NOM NOM. Kovč, ti si pravi đeko! Hvala za recepte/ideje!
OdgovoriIzbriši